Sm dominant hardcore s

sm dominant hardcore s

Voelen zich dan intens gelukkig Ik begrijp trouwens ook niet waarom mijn kinderen zo dol zijn op spinazie, want ik vind dat echt smerig. Als dominant zijn er veel dingen die ik doe of zou willen doen, die ik ook leuk vind om te ondergaan: Daarnaast zijn er dingen die ik als dominant erg leuk vind, maar als sub niet wil doen, gewoon omdat ik er geen plezier in heb: Ik ben erg lui en heb er de pest aan om met mijn handen te moeten werken. Ik laat me graag op mijn wenken bedienen, maar ik vertik het om een Dom in de watten te leggen misschien alleen als ik zeker weet dat er een hele grote beloning tegenover staat.

Als dominant zou ik in de toekomst zeker nog wel eens een cuckold willen hebben 1 van mijn ultieme kicks als Domme , maar zelf, al dan niet vastgebonden moeten toekijken hoe 2 anderen seks hebben, daar heb ik helemaal geen zin in! Ik heb als Domme niet echt een harde sadist, maar vind het op zijn tijd wel leuk om iemand wat te pijnigen of trampling toe te passen. Als sub heb ik geen enkele behoefte aan harde pijn en trampling al helemaal niet.

Een goede bondage aanleggen, wil ik zeker in de toekomst nog wel eens leren, maar om het te doen, zou ik wellicht veel meer bevrediging halen uit het esthetische beeld dat het opleverd, dan dat ik er echt een kick van krijg, terwijl ik wel echt een kick krijg, als ik een bondage onderga.

Het ligt dus niet zo zwart-wit, wellicht hebben andere switches weer andere voorkeuren en andere overlap in beide rollen. Dames, heel erg bedankt voor de inkijkjes in de 'zwarte' delen van jullie zelf. Het heeft me echt enorm geholpen om te accepteren dat Doms het echt zelf fantastisch en een kicken vinden om te domineren en niet alleen om hun subs blij te maken, een stapje verder te brengen etc..

Heleen, weet je wat zo leuk aan dominant zijn is? Dat je heel plotseling een situatie creëert waardoor mijn slavin verrast wordt, soms bang soms wat angstig maar dat ik later te horen krijg hoe opwindend of geil het spel was.

Het gebruik van mindplay, het klinkt zwaar, maar kan zo vaak en zo luchtig toegepast worden; waarbij de intonatie van mijn stem of een gezichtsuitdrukking voor mijn slavin al een zucht in haar onderbuik geeft Laat staan wat er daarna gebeurt Aan de andere kant spelen we met als doel de grenzen op te zoeken en waar mogelijk te verleggen.

Dat betekent voor mij hard werken; het zweet op mijn voorhoofd; voor mijn slavin hard lijden met de tranen over haar wangen. En als switch-waar sommigen naar vragen-wil ik dit ondergaan om ook mijn grenzen te kennen en te verleggen en uiteraard te ervaren wat ik mijn slavin aandoe En ook dat is genieten En we hopen dat onze gezamenlijke Dark Mind een peilloze diepte heeft, al zijn we heel reëel in het vaststellen wat de mogelijkheden zijn Als mannelijk dominant dan maar even een bijdrage aan dit leuke draadje.

Het valt niet mee de juiste woorden te vinden. Ik kan me nog het meest vinden in het antwoord van La Donna Zeer kort samengevat ff naar boven scrollen naar en je kan het zelf lezen: Machtswellust geestelijk en fysiek Sadisme geestelijk en fysiek Seksueel egoïsme IJdelheid Mentor zijn Juist de focus op de eigen lusten en verlangens met weglating van de context maakt het antwoord van La Donna zo sterk.

Het is voor mij belangrijk deze motieven juist niet in het duister te laten maar te doorgronden en te begrijpen. Voor mij kan het alleen bestaan in de context van echte intimiteit en verbondenheid waarbij mijn empathie geruststellende signalen naar mijn lul stuurt….

Maar als het wederzijds vertrouwen er is en ik nader mijn dominante kern….. Een diepe zucht bij het spanken, een blik vol schaamte, een schrikreactie, het liefdevol vasthouden van mijn voeten bij het tv kijken of het trouw doorslikken van mijn zaad zijn van die signalen die mijn dominantie stimuleren en mijn brein blije huppeltjes laat maken.

Als de sub dan ook nog een lekker maaltijd serveert en me een biertje komt brengen dan ben ik gelukkig. De reacties van haar?? Terwijl het bij mij precies andersom is. Ik vind pijn bijv. Het lijkt me dan zo krom als je het voor elkaar aan het doen bent en feitelijk niemand ervan geniet.. Maar ik geloof dat het per persoon scheelt en er dus een klik moet zijn wat dat betreft. Als een Dom mij slaat voor mijn bevrediging, dan denk ik dat ik het snel aan zou voelen en om "genade" zou moeten vragen, omdat ik me heel rot zou voelen Nou rapeslet, ik kan je geruststellen.

Ik geil als dominant absoluut allereerst op mijn eigen perversiteit, en gebruik daarbij mijn sub s. Dat ik lief en zorgzaam voor ze ben, en me zeer verantwoordelijk gedraag, doet daar niets aan af. Maar ik ben dan ook wat wijzer, en ouder, en een vrouw natuurlijk hahaha! Deze perversiteit op de sub overbrengen en daarmee aangeven dat het nou eenmaal zo is.

Hij is nou eenmaal zo…. Het is duidelijk en geeft structuur waar de sub zich veilig bij kan voelen. Ik kan me overigens niets voorstellen bij een niet perverse sub.

Dat een sub blij en trots kan zijn als de Dom geniet is natuurlijk een buitenkans die niet ongebruikt mag blijven. D Deelnemer 8 Ik vind het leuke aan Dom zijn dat ik neem. Ik neem wat ik vind dat mij toekomt. Nu klinkt dat eenvoudig, maar uiteindelijk moet er toch wel een bepaalde mate van overeenstemming zijn. De eerste de beste jongedame van de straat rukken en dan 'opeisen wat mij toekomt' vervult niet mijn Dominante kick. Dus uitgaande van het feit dat ze in principe instemt, delft ze toch voortdurend het onderspit.

Ik neem namelijk per definitie altijd meer dan dat ze uit zichzelf kan bieden. Haar wil is er dus wel, maar er bestaan nu eenmaal fysieke en geestelijke grenzen. Mijn energie zit er in om die grenzen te verleggen. In mijn gereedschapskist zitten fysieke en mentale gereedschappen om de sub te bewerken. Haar innerlijk kracht moet haar dus over een drempel helpen.

Het helpt uiteraard heel erg als ze hier zelf erg blij van wordt. Hoe blijer hoe groter de motivatie bij elke volgende keer. Uiteraard ben ik trots als we samen weer zo'n stap hebben gezet. Trots op haar omdat ze de innerlijke kracht gevonden heeft en trots op mijzelf omdat ik haar zover gekregen heb. Mijn trotse glimlach is haar brandstof om de motor op gang te houden.

Mijn beloning bestaat niet alleen uit de vervulling van mijn perverse kink. Dat is mooi meegenomen, maar ik weet nu al dat er wel weer een nieuw verlangen in mij opkomt. Mijn motor wordt gevoed door een tevreden sub die helemaal gelukkig is, ondanks alle beproevingen die ze heeft moeten doorstaan.

Het is mooi als de sub tijdens een spel super-opgewonden wordt. Het is niet primair mijn doel om haar dat genot te geven, maar de adrenaline die door haar lichaam giert helpt heel goed bij het verleggen van haar grenzen.

Net zoals mijn adrenaline ervoor zorgt dat ik nog heftiger 'neem wat mij toekomt'. Mag ze dan nooit klaarkomen? Ik schreef toch al dat het belangrijkste is dat ze gelukkig is. Dat houdt mij in beweging. Met een ongelukkige sub is het slecht BDSM-en. Er valt niet zo heel veel toe te voegen wat niet al is gezegd, ik herken aan de dominante kant heel veel, in mijn begin periode heb ik mij de zelfde vraag wel eens gesteld idd maar na dat ik het als grapje begonnen zelf had ervaren - dat sletje aan mijn voeten geknield met haar hoofd omlaag in uiterste spanning afwachtend op de dingen die gingen komen Dat ik als masochist ook zeer van de andere kant kan genieten en zelfs vrijwillig zeer dienstbaar kan en wil zijn, dat is de andere kant maar gelukkig weet ik waarom zij het zo heerlijk vind en er zo geil van wordt!!

Ik vind de reactie van More-M de mooiste en hoe ik idd tegen een Dom aankijk. Hoe zijn beleving zou "moeten" zijn in mijn gedachtes Me ervan bewust zijnde dat het voor iedereen weer net anders kan liggen en daarom de klik zo belangrijk is. Een Dom houdt zijn sub altijd in de gaten qua reacties e. Een Dom die speelt om mij tevreden te stellen, om mij te geven wat ik wil zal snel een chagerijnige sub t.

Want dat is absoluut mijn insteek niet. Ik geil juist op de perversiteiten van de Dom, dat Hij die dingen met me wil doen, dat Hij mij pijn wil doen, wil gebruiken voor zijn genot, wil onderspugen of wat dan ook. Zonder Zijn wil en genot ben ik nergens. En mijn eigen orgasmes kunnen me nagenoeg gestolen worden Als de Dom niet klaarkomt dan ben ik zeker teleurgesteld, al mijn werk voor niets. Een keer kan natuurlijk altijd gebeuren, maar mij bewust een orgasme van de Dom onthouden is een hele erge straf voor mij.

Het is inmiddels 2 weken geleden dat ik een orgasme had D Deelnemer In het spel neem ik, gebruik ik, verneder ik, doe ik pijn, ga ik over grenzen. Ik ben op zoek naar mijn eigen grenzen. Dit is wat ik wil, dit windt me op maakt me geil, brengt me in Domspace. Hier heb ik een sub voor nodig dat dan weer wel: Er zijn subs waar je een wat uitgebreider spel mee moet spelen om ze zover te krijgen, veel werk, maar de moeite waard.

En er zijn subs die dit allemaal helemaal niks vinden. Dat mag natuurlijk ook, maar we hebben elkaar dan niet veel te bieden. Ik kan spelen met subs waar ik me niet mee verbonden voel.

Het is dan werktuigelijker, maar niet minder geil of spannend. Naarmate ik meer met een sub verbonden ben, wordt het intiemer, dieper, emotioneler. Voel je de liefde. Natuurlijk ga ik het liefst voor de laatste categorie, maar die is niet zo makkelijk te vinden. Ik was nog iets ontzettend lekkers vergeten waar ik als domina stevig op kick: Sub of dominant maakt me niks uit. Zoals uit dit draadje blijkt.

Een sterk staaltje al zeg ik het zelf! Lekker hoor, ik heb er van genoten. Dus doe ik maar een poging wat het is om een onbaatzuchtige slavin te houden. Misschien kun je beter afvragen of je eigenlijk wel Dominant of in mijn geval Eigenaar wilt zijn.

Als je een Eigenaar bent kun je een slavin hebben die dienstbaar voor je is en in alle opzichten je bediend zoals je wenst. Er is geen enkel ander voordeel om een slavin te houden.

Het voegt alleen verantwoordelijkheid toe zonder enige limieten. Wat is dan de motivatie om er een te zijn?

De motivatie moet zijn dat het nut van Zijn bestaan alleen maar bereikt kan worden door gebruik te maken van talenten die Hij vindt in anderen. Dus dat Zijn nut in het leven alleen bereikt kan worden doordat anderen in Zijn naam zaken doen en zaken voor Hem doen. Natuurlijk kan je dan nog een lang verhaal schrijven over hoe het dan allemaal ingevuld moet worden zoals de ontwikkeling van de slavin en het naar boven halen van het beste in haar.

Maar dan heb ik een heel boekwerk nodig. Omdat ik eigenlijk geen keuze had. Het is mijn leven mijn nut dat ik besta en ik wens de job zelfs niet toe aan mijn ergste vijand. Snap ook niet waarom er mensen zijn die het willen want er is weinig persoonlijk voordeel. Het draait allemaal om het Universum te dienen.

Er is geen time out, zelfs niet voor persoonlijke doeleinden. Eenmaal een Eigenaar dan is dat wat je bent. In slavery mode Ike. Wat een interessant draadje is dit geworden. Duimpje voor Heleen die dit startte. Ik was onmiddellijk van plan om hier op te reageren. Nu ik er eindelijk tijd voor heb zie ik dat er al wat gemopperd is op het uitblijven van reacties van mannelijke dominanten.

Maar ook dat er daarna nog mannelijke reacties zijn geweest. Reacties waar ik me voor een deel wel in kan vinden. Hierbij ook mijn eigen reactie. Als ik seks heb met een vrouw wil ik dat zij er ook van geniet. Een vrouw die met tegenzin seks heeft met mij, daar kàn ik niet eens seks mee hebben. Verkrachten is niets voor mij. Ik vind het mooi om haar te zien genieten.

Daar is niet veel dominantie aan. Maar ik ga een stapje verder. Ik vind het nog mooier haar te zien genieten van de dingen die eigenlijk helemaal niet lekker zijn voor haar. Die ze alleen maar doet omdat ik ze van haar vraag. Heerlijk als ik haar zie glunderen van het feit dat ik haar pijnlijke of genante of vieze of vernederende dingen laat doen. Of dat ik die met haar doe. Het lijkt enkel voor mijn genot, maar juist dààr geniet zij van.

En soms ga ik nog een stapje verder. Dan geniet ik niet eens meer van wat ik haar laat doen of wat ik met haar doe. Dan geniet ik alleen nog maar van haar genieten, terwijl ze de meest vernederende of pijnlijke dingen ondergaat.

Of zoals Vanessa Duriès hierover schrijft in De Leiband: Er is niets zo verrijkend op het gebied van zelfkennis dan het bereiken van die taboeloze staat. Ik vind het mooi om de sub kanten van zich zelf te laten zien die ze niet kent. Ik ben dus redelijk met haar bezig, meer dan met mezelf.

Dat is wel anders dan wat ik sommigen andere dominanten hier zie schrijven. Draait het bij mij dan alleen maar om de sub? Ik wil dat het helemaal gebeurd op mijn manier. Ik vraag niet meer, maar vertel haar wat ze moet doen.

En dat is een kick op zich. De controle over haar, haar lichaam en geest bespelen, het feit dat je volledig het stuur in handen hebt, dat is prachtig. Welke kant ik dan op stuur is dan niet meer het belangrijkst. Maar wel graag eens van de gebaande wegen af. Erik Ik heb al een paar pogingen ondernomen om onder woorden te brengen wat er nu precies plezierig is aan domineren, maar steeds struikelde ik over mijn eigen gedachten die tijdens het schrijven een eigen leven gingen leiden.

Misschien omdat ik me tijdens het schrijven van een bijdrage realiseerde dat ik mijn dominant zijn anders beleef dan alle anderen die mij voorgingen in het beschrijven van hun beleving en hun plezier in het domineren. En plotseling staat daar jouw bijdrage die exact verwoord wat ik al die tijd wilde schrijven! Bij deze dus mijn hartelijke dank en een duim voor jou. Eén stuks helaas, maar als het had gekund had je van mij meteen een hele tros duimen gekregen: Een klapje of een knijpje is tot daar aan toe, maar spannender dan dat hoeft het in principe niet te worden.

Ik ben dominant, met een kleine letter 'd', een spelleider die niets is zonder goede en uiteraard welwillende assistente. Hoewel ik de regels bepaal, maken we het spel samen. Dat is wat mij, en volgens mij jou dus ook, anders maakt dan de meeste dominanten.

Donna mannen aan de praat krijgen over hun diepste gevoelens en verlangens ;- je bent toch wel discreet? Zeker hoor Ener, het liefst houd ik alles voor mezelf Als mensen praten over hun BDSM beleving benadrukken zij vaak de verschillen.

Toch was ik er altijd al van overtuigd dat dominanten in wezen dezelfde drijfveren en lusten hebben. Ik zie die overeenkomsten sterk terug in dit draadje. Dat de feitelijke beleving enorm kan verschillen wie, wat, waar, wanneer , is iets anders! Ik ben het met je eens dat die diepere gevoelens een soort tegenkracht nodig hebben om op te kunnen bloeien. En wat en hoe en of dat tot uiting kan komen hangt af van de situatie en on mogelijkheden.

Dat je ze aan de praat krijgt sprak me aan, heerlijk om alles te weten Na lang aandringen van Heleen dan toch maar een inkijkje in mijn belevingswereld Het spelen met mijn sub is een behoorlijk egoïstische aangelegenheid. Ik ben me in zekere zin bewust van de omgeving indien er gevaar optreedt; voor de rest krijg ik erg weinig binnen. Voordat iemand opmerkt dat er een element mist: Mijn meisje zal zeker geen dingen toestaan die ze echt niet wil ondergaan.

Als we spelen ben ik vooral heel erg met mezelf bezig. In het begin was dat overigens wel anders; toen was ik meer met Heleen bezig en of het voor haar allemaal wel leuk was. De gevoelens die ik nu bij mezelf losmaak als ik met Heleen speel, of die door het spelen worden losgemaakt zijn een mengeling van extreme macht, genot van hetgeen ik waarneem alle vijf de zintuigen , trots en En dat allemaal tig keer uitvergroot.

Naarmate het spel vordert komt er een bewustzijnsvernauwing die uiteindelijk resulteert in een enorme rust. Ik noem dit Domspace.

En schijnbaar net zo rewarding als subspace voor mijn meisje is, is Domspace dat voor mij. Ik voel me absoluut geen Moeder Theresa; ik ga puur voor mijn eigen genot. Als mijn meisje geniet dan is dat oke, maar het liefst zie ik haar huilen, snotteren en kermen. Ik geef ruiterlijk toe: En ik pak haar knetterhard aan maar let wel op haar gemoedstoestand; staat deze het niet toe, dan spelen we niet. Dan sla ik een arm om haar heen.

Ik kan op zo'n moment wel genieten als Heleen geniet. Je zult me niet een wensenlijstje van Heleen zien afwerken omdat ik zo graag haar wensen en fantasieën wil verwezenlijken. Eerder zal ze die van mij moeten zien te verwezenlijken ;-. Je moet je subje steeds controleren, haar ontwikkeling stimuleren, haar geilheid bedwingen of juist naar boven brengen etc..

Dat is hard werken hoor.: Zeker als we eraan toe willen geven en accepteren wie we zijn. Ik ervaar het trouwens niet als lastig, kan ik het helpen dat ik iemand graag gebruik, pijn doe, begeleid, ontwikkel, zie kronkelen van lust, zie smeken om meer ed..

Ben nu eenmaal een Dominant, sadist en hou graag de touwtjes in handen om het beste uit iemand boven te halen en ze zover te brengen dat ze zich helemaal laten gaan zonder enige restricties. Eigenlijk wil ik dat ook soms, maar dan wel op mijn voorwaarden en wanneer ik dat wil zit nu eenmaal zo in elkaar en lijkt me Daniel ook. Moet ik dan gaan verloochenen wie en wat ik ben? Ik ben nu eenmaal Dominant en accepteer dat met alle nadelen die er zijn.

Ik mag dan wel eens zo gek zijn als een deur maar het moge duidelijk zijn dat er ook voordelen aan moeten zitten om Dominant te zijn en voor mij wegen die gelukkig zwaarder. Om wat te bereiken moet je er nu eenmaal voor willen werken. In het leven komt niets voor niets behalve dan dat de zon voor niets opkomt, je ademlucht er voor niets is ed.

Hoewel als het aan de politici ligt gaan ze dat ook belasten. Maar alle gekheid op een stokje: Daarvoor krijg jij terug wat jij maar wilt. Maar maakt dat het nu niet juist zo mooi en leuk. Just my 2 cents. Op zich draait het ook daarom. Maar ik zie het toch een beetje anders dan jij in dit geval.

In je tweede alinea zeg je eigenlijk hoe ik het voel. De derde alinea waar je het hebt over je verslaving en je primitieve geilheid, kan ik het niet geheel eens mee zijn. Natuurlijk heeft ieder mens zijn verslavingen, dat wil ik niet ontkennen.

Ook ik heb die en baal er soms van dat ik die niet onder controle kan krijgen, aan de andere kant zijn er verslavingen die ik gewoon accepteer als zijnde iets dat bij mij horen en die ik onder controle heb. Denk ook dat je dan beter kunt spreken over behoeftes die je hebt of je nu Dominant bent of sub, maakt eigenlijk niets uit Die behoeftes wil je en moet je invullen om je gelukkig te kunnen voelen. Ik zie dat dan ook niet als Go with the flow, maar meer als iets dat noodzakelijk is om je leven een nut te geven.

Je zou dat kunnen zien als slavernij aan die noodzakelijkheden. Maar of het nu de behoefte is om een boek te lezen of je partner in haar ogen te kijken of gewoon perverse seks, zolang jij controleert wanneer en op welke voorwaarden het gebeurd heb je de zaken onder controle. Ik weet dat ik soms mijn sadistische gevoelens moet bevredigen en doe dat dan ook binnen de mogelijkheden die me geboden worden. Ergo soms wil ik me bewust op een gecontroleerde manier laten gaan om die behoefte invulling te geven.

Me er bewust van zijnde dat ik het nodig heb zo af en toe. Accepteer dus dat ik dat heb en ben voorbij het station om er gefrustreerd van te raken. Hoe kan je anders een Dominant zijn als je ziet wat het allemaal met zich meebrengt, je moet er wel aan verslaafd zijn zoals je zegt anders kan je helemaal geen Dominant zijn naar mijn mening. Een gefrustreerde Dom lijkt me in principe ook nimmer een goede Dom.

Die projecteert zijn frustraties op zijn sub en denk te weten dat dit nu ook weer de bedoeling niet is. Wie de slaaf is van wie. Weet ik ook uit ervaring, bij de Dominanten die ik hiervoor had gebeurde eigenlijk voornamelijk wat ik wilde En inderdaad regelmatig te horen kreeg dat ik zelf Dominant zou zijn, dat ik een slaaf zou moeten zoeken, etc.

Wat fijn dat ik nu een Dominant heb die me aankan, zo scherp is dat ik Hem niet om de tuin kan leiden, streng, consequent en gepast geweld gebruikt, want hard meppen kan iedereen daarmee dwingt men geen respect af Daar is feeling voor nodig, inzicht en voornamelijk een hele goede klik Met dezelfde beleving in s.

En nu voel ik me heerlijk, kan mezelf zijn en mag mezelf zijn en Hij zegt altijd: In het begin van mijn Dom carriere deed ik dat ook. Ik verwachtte min of meer ook onderdanige initiatieven van mijn sub. Ik wilde min of meer garanties en zekerheden hebben dat zij het ook allemaal graag wilde.

Dat kwam omdat ik onzeker was over mijn eigen rol. Mag het wel, mag ik het wel, ben ik wel empatisch, ben ik egoistisch, ben ik wel normaal? In essentie probeerde ik de verantwoordelijkheid voor mijn gedrag bij mijn sub te leggen. Mijn sub raakte daardoor volstrekt in de war. Het was haar helemaal niet begonnen om verantwoordelijkheden te dragen.

Dit confronteerde mij met de volgende kwestie: Het heeft even tijd nodig gehad om deze kwestie te tackelen en ik ben nog blij dat ik dat met een redelijke mate van bewustheid heb gedaan. Daardoor kan ik nu met overtuiging mijn dominantie zijn natuurlijke plek geven op een manier zoals ik eerder in dit forum aangaf. En lady, ik hoef geen controle. Controle remt de ontwikkeling. Maar ik bepaal wel.

Idd wees jezelf durf jezelf te zijn het is zo belangrijk.. Voor mij is het net als dat ik ouderen ook altijd met U aanspreek, heb niet met ze geknikkerd tenslotte. Ik voel me er ongemakkelijk bij wanneer subs mij aanspreken met 'U' vanuit wat zij noemen respect.

Ik heb ook respect voor hen, gewoon als gelijkwaardig mens, en ik zit toch ook niet tegen hen te U-en? Ik doe het wel eens hoor "Hallo Miss, alles goed met U?

En dat vind ik ongepast in een contact waarbij niet beide daarmee instemmen. En aangezien ik niet instem is het dus duidelijk. Mijn eigen partners spreek ik bij hun naam aan, en ik tutoyeer ook.

Pipper heeft me een keer een avond u en Meester laten zeggen, en hoewel dat best leuk was voor de afwisseling moet ik er niet aan denken het altijd te moeten doen. Met dat ge-Meester en ge-U gaat het zo snel als theater klinken.

Niet mijn kopje thee. Ik ben het deels met Marijke eens. Dat ge-U hoeft niet voor mij als het mijn sub niet betreft of mijn Dom. Ik vind wel een ander aspect heel belangrijk.

Mijn sub treed makkelijk de subspace in. Voor ons is het heel erg belangrijk om U en Miss te zeggen. Ik heb ook een BDSM bijnaam voor hem en visa versa. Wij hebben eerder ooit namelijk een relatie gehad en dan was het gewoon onze eigen naam of course. Als hij de sub-space in gaat, is hij total niet bereikbaar.

Dat wil ik ook zo. Ik wil hem laten zweven daarin. Ik heb daar bij hem wel controle over thank god. Op het moment dat ik mijn armen om hem heen sla en zijn echte naam gebruik, keert hij terug namelijk. Dan zit hij verward om zich heen te kijken en liefkoos ik hem. Op dat moment ben ik voor hem ook geen U of Miss meer.

Dat is het punt dat onze sessie voorbij is en we elkaar tutoyeren. Ik ken dus een sub die moet van haar Meester andere Dominanten ook met U aanspreken. Er zijn dus Dominanten die dit helemaal niet op prijs stellen, maar zij gehoorzaamt haar Meester dus zij doet dat.

Ook als de Dominant waartegen ze praat het helemaal niet leuk vind. Andersom gebeurd natuurlijk ook dat Dominanten vinden dat je ze met U ofzo aan moet spreken, terwijl het jouw Dom helemaal niet is.

Nu dat doe ik dus ook niet. Dus ook in chats als ik diegene aanspreek of hier op het forum. Ik vind dat subtiele verschil wel genoeg en verder als dat ga ik niet, behalve eventueel voor mijn eigen Dominant. Nu ben ik ook niet zo van het ge"U" omdat ik vind dat het heel erg afstand schept en je niet makkelijk kunt praten over allerlei dingen, als je nooit eens een gelijkwaardig gesprek kunt hebben. Toch ben ik wel zover te krijgen dat ik het doe, maar eigenlijk moet er voor mij ook weer een punt komen waarop het niet hoeft.

Buiten het spel om bijv. Ik merkte bij Meester Ronnie ook dat ik er toch wel problemen mee kreeg om hem altijd maar met U aan te blijven spreken, soms liep het gesprek dan gewoon niet. Ik spreek een Dom, iedere Dom, gewoon met zijn naam aan. Geen "Meneer", "Sir", "Meester" of wat dan ook. Het gebruik van beleefdheidvormen ervaar ik als het scheppen van afstand. Ik spreek mensen die ik niet ken, of waar ik geen vriendschappelijke maar een zakelijke relatie mee heb ambtenaar, bankmeneer, maar ook de werkster op mijn werk met U aan.

Eerlijk gezegd halen zulke aanspreektitels me juist UIT de stemming; ik word er meestal erg giechelig van, en het brengt het me juist NIET in subbie-mood. Respect tonen en afdwingen zit voor mij nadrukkelijk niet in het gebruik van een zelfopgelegde titel. Misschien schop ik hiermee mensen tegen het zere been; maar ik ervaar persoonlijk Doms die een uitgebreide titulatuur nodig hebben dus vaak NIET als dominant Daarnaast, het feit dat een willekeurige meneer toevallig een dominante sexuele geaardheid heeft, geeft hem m.

Als je je er prettig bij voelt, ga gerust je gang. Voor mij werkt het alleen niet. Goedemiddag, aan alles kleeft wel een stukje waarheid naar ieders eigen belevingswereld. Waar ik het mee oneens ben is de reden "respect". Respect dwing je af door wie je bent, wat je doet en wat je nakomt naar elkaar toe. Of het nu een sub of Dom is. S Deelnemer Tja, ik gebruik ook hoofdletters in de naam als ik een dominant aanspreek op een chat of in de mail.

Dat doe ik ook als ik een willekeurige vanilla persoon aanspreek. Een naam hoort gewoon met een hoofdletter. Sinds kort maak ik een uitzondering voor subs, omdat ik na navragen te horen kreeg dat subs die hun eigen naam met een kleine letter schrijven het meestal ook op prijs stellen als anderen dat ook doen, en dat ze het zeker niet erg zouden vinden wanneer het niet met een hoofdletter is.

Dat wil wel zeggen dat ik elke keer met de cursor terug moet om van die hoofdletter een kleine te maken. Verder is mijn persoonlijke mening over 'U' zeggen dat het een afstand creeert, en dat dat niet iets is wat ik wil, normaal gesproken.

Als een wildvreemde kerel net een deuk in mijn auto heeft gereden, ja dan is het wel ineens 'U'. Ik kan andere aanspreekvormen bedenken voor iemand die een deuk in mijn auto rijdt hahahahahahhahahahaaha. Ik vind het onprettig om door een voor mij nog niet zo bekende sub als Meester te worden aangesproken. Het woord Dom vind ik maar niks als aanspeek-vorm. Ik vind dat respect verdiend of gewonnen moet worden en dat mijn mijn dominantie er dan toe bijdraagt dat ze mij Meester wil noemen klopt voor mij het beste.

Dan heeft het betekenis voor mij. Met sommigen is het trouwens zo en met anderen voelt het juist weer onnatuurlijk als ze je uberhaupt Meester noemen. Zoals met alles binnen de bdsm kun je geen vaste regels of dogma's stellen want iedereen en iedere chemie is verschillend. Ik knap zelf erg af als een sub direct begint te Meesteren. Maar ik krijg vlinders in de buik als ze mij in haar overgave en met volle overtuiging haar Meester noemt.

Ik hecht totaal geen belang aan U, meester, Dom, hoofdletters, kleine letters etc. Dat geeft me het gevoel in een poppenkastspel beland te zijn. Daarnaast vind ik deze vrij traditionele omgangsvormen juist erg beperkend. Het heeft in mijn ogen ook niets met respect te maken. Respect uit je in daden, niet in woorden.

Ik vind een hoofdletter alleen makkelijk. Je herkent eraan met wie je te maken hebt, D of s. Als het in ieder geval consequent wordt gebruikt. Er zijn zat dominanten die het totaal niet van belang vinden en die een chatroom binnenkomen met een kleine letter. Andersom ook, subs met hoofdletters. Verder heeft het voor mij niet zo'n waarde, al ben ik wel een spelling- en grammatica freak.

En ik ben dus ook wel van mening dat een naam eigenlijk met een hoofdletter moet. Maar in dit geval overweegt het belang van de herkenning. Ik ben gewoon ik. Ik hecht geen waarde aan U, of Meester, of Meneer, anders dan wanneer ik door een belmiep word lastig gevallen voor een abonnement op een krant, ofzo.

Zelf maak ik me daar ook schuldig aan. Ik kom uit de vertegenwoordiging en wanneer ik binnen kom bij een klant is het u en meneer en mevrouw, en zodra ik een kans zie ga ik bewust en subtiel je-en en jij-en.

Maar dat is psychisch. Je en jij scheppen een band. U schept een afstand. En als je wil verkopen moet je vriendjes worden, simpel.

Gratis neukfilms sex gratis
sm dominant hardcore s

Voelen zich dan intens gelukkig Ik begrijp trouwens ook niet waarom mijn kinderen zo dol zijn op spinazie, want ik vind dat echt smerig. Als dominant zijn er veel dingen die ik doe of zou willen doen, die ik ook leuk vind om te ondergaan: Daarnaast zijn er dingen die ik als dominant erg leuk vind, maar als sub niet wil doen, gewoon omdat ik er geen plezier in heb: Ik ben erg lui en heb er de pest aan om met mijn handen te moeten werken.

Ik laat me graag op mijn wenken bedienen, maar ik vertik het om een Dom in de watten te leggen misschien alleen als ik zeker weet dat er een hele grote beloning tegenover staat. Als dominant zou ik in de toekomst zeker nog wel eens een cuckold willen hebben 1 van mijn ultieme kicks als Domme , maar zelf, al dan niet vastgebonden moeten toekijken hoe 2 anderen seks hebben, daar heb ik helemaal geen zin in!

Ik heb als Domme niet echt een harde sadist, maar vind het op zijn tijd wel leuk om iemand wat te pijnigen of trampling toe te passen. Als sub heb ik geen enkele behoefte aan harde pijn en trampling al helemaal niet. Een goede bondage aanleggen, wil ik zeker in de toekomst nog wel eens leren, maar om het te doen, zou ik wellicht veel meer bevrediging halen uit het esthetische beeld dat het opleverd, dan dat ik er echt een kick van krijg, terwijl ik wel echt een kick krijg, als ik een bondage onderga.

Het ligt dus niet zo zwart-wit, wellicht hebben andere switches weer andere voorkeuren en andere overlap in beide rollen. Dames, heel erg bedankt voor de inkijkjes in de 'zwarte' delen van jullie zelf. Het heeft me echt enorm geholpen om te accepteren dat Doms het echt zelf fantastisch en een kicken vinden om te domineren en niet alleen om hun subs blij te maken, een stapje verder te brengen etc..

Heleen, weet je wat zo leuk aan dominant zijn is? Dat je heel plotseling een situatie creëert waardoor mijn slavin verrast wordt, soms bang soms wat angstig maar dat ik later te horen krijg hoe opwindend of geil het spel was. Het gebruik van mindplay, het klinkt zwaar, maar kan zo vaak en zo luchtig toegepast worden; waarbij de intonatie van mijn stem of een gezichtsuitdrukking voor mijn slavin al een zucht in haar onderbuik geeft Laat staan wat er daarna gebeurt Aan de andere kant spelen we met als doel de grenzen op te zoeken en waar mogelijk te verleggen.

Dat betekent voor mij hard werken; het zweet op mijn voorhoofd; voor mijn slavin hard lijden met de tranen over haar wangen. En als switch-waar sommigen naar vragen-wil ik dit ondergaan om ook mijn grenzen te kennen en te verleggen en uiteraard te ervaren wat ik mijn slavin aandoe En ook dat is genieten En we hopen dat onze gezamenlijke Dark Mind een peilloze diepte heeft, al zijn we heel reëel in het vaststellen wat de mogelijkheden zijn Als mannelijk dominant dan maar even een bijdrage aan dit leuke draadje.

Het valt niet mee de juiste woorden te vinden. Ik kan me nog het meest vinden in het antwoord van La Donna Zeer kort samengevat ff naar boven scrollen naar en je kan het zelf lezen: Machtswellust geestelijk en fysiek Sadisme geestelijk en fysiek Seksueel egoïsme IJdelheid Mentor zijn Juist de focus op de eigen lusten en verlangens met weglating van de context maakt het antwoord van La Donna zo sterk.

Het is voor mij belangrijk deze motieven juist niet in het duister te laten maar te doorgronden en te begrijpen. Voor mij kan het alleen bestaan in de context van echte intimiteit en verbondenheid waarbij mijn empathie geruststellende signalen naar mijn lul stuurt…. Maar als het wederzijds vertrouwen er is en ik nader mijn dominante kern….. Een diepe zucht bij het spanken, een blik vol schaamte, een schrikreactie, het liefdevol vasthouden van mijn voeten bij het tv kijken of het trouw doorslikken van mijn zaad zijn van die signalen die mijn dominantie stimuleren en mijn brein blije huppeltjes laat maken.

Als de sub dan ook nog een lekker maaltijd serveert en me een biertje komt brengen dan ben ik gelukkig. De reacties van haar??

Terwijl het bij mij precies andersom is. Ik vind pijn bijv. Het lijkt me dan zo krom als je het voor elkaar aan het doen bent en feitelijk niemand ervan geniet.. Maar ik geloof dat het per persoon scheelt en er dus een klik moet zijn wat dat betreft. Als een Dom mij slaat voor mijn bevrediging, dan denk ik dat ik het snel aan zou voelen en om "genade" zou moeten vragen, omdat ik me heel rot zou voelen Nou rapeslet, ik kan je geruststellen.

Ik geil als dominant absoluut allereerst op mijn eigen perversiteit, en gebruik daarbij mijn sub s. Dat ik lief en zorgzaam voor ze ben, en me zeer verantwoordelijk gedraag, doet daar niets aan af. Maar ik ben dan ook wat wijzer, en ouder, en een vrouw natuurlijk hahaha!

Deze perversiteit op de sub overbrengen en daarmee aangeven dat het nou eenmaal zo is. Hij is nou eenmaal zo…. Het is duidelijk en geeft structuur waar de sub zich veilig bij kan voelen. Ik kan me overigens niets voorstellen bij een niet perverse sub.

Dat een sub blij en trots kan zijn als de Dom geniet is natuurlijk een buitenkans die niet ongebruikt mag blijven. D Deelnemer 8 Ik vind het leuke aan Dom zijn dat ik neem.

Ik neem wat ik vind dat mij toekomt. Nu klinkt dat eenvoudig, maar uiteindelijk moet er toch wel een bepaalde mate van overeenstemming zijn. De eerste de beste jongedame van de straat rukken en dan 'opeisen wat mij toekomt' vervult niet mijn Dominante kick.

Dus uitgaande van het feit dat ze in principe instemt, delft ze toch voortdurend het onderspit. Ik neem namelijk per definitie altijd meer dan dat ze uit zichzelf kan bieden. Haar wil is er dus wel, maar er bestaan nu eenmaal fysieke en geestelijke grenzen. Mijn energie zit er in om die grenzen te verleggen. In mijn gereedschapskist zitten fysieke en mentale gereedschappen om de sub te bewerken.

Haar innerlijk kracht moet haar dus over een drempel helpen. Het helpt uiteraard heel erg als ze hier zelf erg blij van wordt. Hoe blijer hoe groter de motivatie bij elke volgende keer. Uiteraard ben ik trots als we samen weer zo'n stap hebben gezet. Trots op haar omdat ze de innerlijke kracht gevonden heeft en trots op mijzelf omdat ik haar zover gekregen heb.

Mijn trotse glimlach is haar brandstof om de motor op gang te houden. Mijn beloning bestaat niet alleen uit de vervulling van mijn perverse kink. Dat is mooi meegenomen, maar ik weet nu al dat er wel weer een nieuw verlangen in mij opkomt.

Mijn motor wordt gevoed door een tevreden sub die helemaal gelukkig is, ondanks alle beproevingen die ze heeft moeten doorstaan. Het is mooi als de sub tijdens een spel super-opgewonden wordt. Het is niet primair mijn doel om haar dat genot te geven, maar de adrenaline die door haar lichaam giert helpt heel goed bij het verleggen van haar grenzen.

Net zoals mijn adrenaline ervoor zorgt dat ik nog heftiger 'neem wat mij toekomt'. Mag ze dan nooit klaarkomen? Ik schreef toch al dat het belangrijkste is dat ze gelukkig is. Dat houdt mij in beweging. Met een ongelukkige sub is het slecht BDSM-en.

Er valt niet zo heel veel toe te voegen wat niet al is gezegd, ik herken aan de dominante kant heel veel, in mijn begin periode heb ik mij de zelfde vraag wel eens gesteld idd maar na dat ik het als grapje begonnen zelf had ervaren - dat sletje aan mijn voeten geknield met haar hoofd omlaag in uiterste spanning afwachtend op de dingen die gingen komen Dat ik als masochist ook zeer van de andere kant kan genieten en zelfs vrijwillig zeer dienstbaar kan en wil zijn, dat is de andere kant maar gelukkig weet ik waarom zij het zo heerlijk vind en er zo geil van wordt!!

Ik vind de reactie van More-M de mooiste en hoe ik idd tegen een Dom aankijk. Hoe zijn beleving zou "moeten" zijn in mijn gedachtes Me ervan bewust zijnde dat het voor iedereen weer net anders kan liggen en daarom de klik zo belangrijk is.

Een Dom houdt zijn sub altijd in de gaten qua reacties e. Een Dom die speelt om mij tevreden te stellen, om mij te geven wat ik wil zal snel een chagerijnige sub t. Want dat is absoluut mijn insteek niet. Ik geil juist op de perversiteiten van de Dom, dat Hij die dingen met me wil doen, dat Hij mij pijn wil doen, wil gebruiken voor zijn genot, wil onderspugen of wat dan ook. Zonder Zijn wil en genot ben ik nergens. En mijn eigen orgasmes kunnen me nagenoeg gestolen worden Als de Dom niet klaarkomt dan ben ik zeker teleurgesteld, al mijn werk voor niets.

Een keer kan natuurlijk altijd gebeuren, maar mij bewust een orgasme van de Dom onthouden is een hele erge straf voor mij. Het is inmiddels 2 weken geleden dat ik een orgasme had D Deelnemer In het spel neem ik, gebruik ik, verneder ik, doe ik pijn, ga ik over grenzen. Ik ben op zoek naar mijn eigen grenzen. Dit is wat ik wil, dit windt me op maakt me geil, brengt me in Domspace.

Hier heb ik een sub voor nodig dat dan weer wel: Er zijn subs waar je een wat uitgebreider spel mee moet spelen om ze zover te krijgen, veel werk, maar de moeite waard. En er zijn subs die dit allemaal helemaal niks vinden. Dat mag natuurlijk ook, maar we hebben elkaar dan niet veel te bieden. Ik kan spelen met subs waar ik me niet mee verbonden voel. Het is dan werktuigelijker, maar niet minder geil of spannend. Naarmate ik meer met een sub verbonden ben, wordt het intiemer, dieper, emotioneler.

Voel je de liefde. Natuurlijk ga ik het liefst voor de laatste categorie, maar die is niet zo makkelijk te vinden. Ik was nog iets ontzettend lekkers vergeten waar ik als domina stevig op kick: Sub of dominant maakt me niks uit. Zoals uit dit draadje blijkt. Een sterk staaltje al zeg ik het zelf! Lekker hoor, ik heb er van genoten.

Dus doe ik maar een poging wat het is om een onbaatzuchtige slavin te houden. Misschien kun je beter afvragen of je eigenlijk wel Dominant of in mijn geval Eigenaar wilt zijn. Als je een Eigenaar bent kun je een slavin hebben die dienstbaar voor je is en in alle opzichten je bediend zoals je wenst. Er is geen enkel ander voordeel om een slavin te houden. Het voegt alleen verantwoordelijkheid toe zonder enige limieten.

Wat is dan de motivatie om er een te zijn? De motivatie moet zijn dat het nut van Zijn bestaan alleen maar bereikt kan worden door gebruik te maken van talenten die Hij vindt in anderen. Dus dat Zijn nut in het leven alleen bereikt kan worden doordat anderen in Zijn naam zaken doen en zaken voor Hem doen. Natuurlijk kan je dan nog een lang verhaal schrijven over hoe het dan allemaal ingevuld moet worden zoals de ontwikkeling van de slavin en het naar boven halen van het beste in haar.

Maar dan heb ik een heel boekwerk nodig. Omdat ik eigenlijk geen keuze had. Het is mijn leven mijn nut dat ik besta en ik wens de job zelfs niet toe aan mijn ergste vijand. Snap ook niet waarom er mensen zijn die het willen want er is weinig persoonlijk voordeel. Het draait allemaal om het Universum te dienen. Er is geen time out, zelfs niet voor persoonlijke doeleinden. Eenmaal een Eigenaar dan is dat wat je bent. In slavery mode Ike. Wat een interessant draadje is dit geworden.

Duimpje voor Heleen die dit startte. Ik was onmiddellijk van plan om hier op te reageren. Nu ik er eindelijk tijd voor heb zie ik dat er al wat gemopperd is op het uitblijven van reacties van mannelijke dominanten. Maar ook dat er daarna nog mannelijke reacties zijn geweest. Reacties waar ik me voor een deel wel in kan vinden.

Hierbij ook mijn eigen reactie. Als ik seks heb met een vrouw wil ik dat zij er ook van geniet. Een vrouw die met tegenzin seks heeft met mij, daar kàn ik niet eens seks mee hebben. Verkrachten is niets voor mij. Ik vind het mooi om haar te zien genieten. Daar is niet veel dominantie aan. Maar ik ga een stapje verder. Ik vind het nog mooier haar te zien genieten van de dingen die eigenlijk helemaal niet lekker zijn voor haar.

Die ze alleen maar doet omdat ik ze van haar vraag. Heerlijk als ik haar zie glunderen van het feit dat ik haar pijnlijke of genante of vieze of vernederende dingen laat doen. Of dat ik die met haar doe. Het lijkt enkel voor mijn genot, maar juist dààr geniet zij van. En soms ga ik nog een stapje verder. Dan geniet ik niet eens meer van wat ik haar laat doen of wat ik met haar doe. Dan geniet ik alleen nog maar van haar genieten, terwijl ze de meest vernederende of pijnlijke dingen ondergaat.

Of zoals Vanessa Duriès hierover schrijft in De Leiband: Er is niets zo verrijkend op het gebied van zelfkennis dan het bereiken van die taboeloze staat. Ik vind het mooi om de sub kanten van zich zelf te laten zien die ze niet kent.

Ik ben dus redelijk met haar bezig, meer dan met mezelf. Dat is wel anders dan wat ik sommigen andere dominanten hier zie schrijven. Draait het bij mij dan alleen maar om de sub? Ik wil dat het helemaal gebeurd op mijn manier. Ik vraag niet meer, maar vertel haar wat ze moet doen. En dat is een kick op zich. De controle over haar, haar lichaam en geest bespelen, het feit dat je volledig het stuur in handen hebt, dat is prachtig.

Welke kant ik dan op stuur is dan niet meer het belangrijkst. Maar wel graag eens van de gebaande wegen af. Erik Ik heb al een paar pogingen ondernomen om onder woorden te brengen wat er nu precies plezierig is aan domineren, maar steeds struikelde ik over mijn eigen gedachten die tijdens het schrijven een eigen leven gingen leiden.

Misschien omdat ik me tijdens het schrijven van een bijdrage realiseerde dat ik mijn dominant zijn anders beleef dan alle anderen die mij voorgingen in het beschrijven van hun beleving en hun plezier in het domineren. En plotseling staat daar jouw bijdrage die exact verwoord wat ik al die tijd wilde schrijven! Bij deze dus mijn hartelijke dank en een duim voor jou. Eén stuks helaas, maar als het had gekund had je van mij meteen een hele tros duimen gekregen: Een klapje of een knijpje is tot daar aan toe, maar spannender dan dat hoeft het in principe niet te worden.

Ik ben dominant, met een kleine letter 'd', een spelleider die niets is zonder goede en uiteraard welwillende assistente. Hoewel ik de regels bepaal, maken we het spel samen. Dat is wat mij, en volgens mij jou dus ook, anders maakt dan de meeste dominanten. Donna mannen aan de praat krijgen over hun diepste gevoelens en verlangens ;- je bent toch wel discreet?

Zeker hoor Ener, het liefst houd ik alles voor mezelf Als mensen praten over hun BDSM beleving benadrukken zij vaak de verschillen. Toch was ik er altijd al van overtuigd dat dominanten in wezen dezelfde drijfveren en lusten hebben. Ik zie die overeenkomsten sterk terug in dit draadje. Dat de feitelijke beleving enorm kan verschillen wie, wat, waar, wanneer , is iets anders! Ik ben het met je eens dat die diepere gevoelens een soort tegenkracht nodig hebben om op te kunnen bloeien.

En wat en hoe en of dat tot uiting kan komen hangt af van de situatie en on mogelijkheden. Dat je ze aan de praat krijgt sprak me aan, heerlijk om alles te weten Na lang aandringen van Heleen dan toch maar een inkijkje in mijn belevingswereld Het spelen met mijn sub is een behoorlijk egoïstische aangelegenheid. Ik ben me in zekere zin bewust van de omgeving indien er gevaar optreedt; voor de rest krijg ik erg weinig binnen. Voordat iemand opmerkt dat er een element mist: Mijn meisje zal zeker geen dingen toestaan die ze echt niet wil ondergaan.

Als we spelen ben ik vooral heel erg met mezelf bezig. In het begin was dat overigens wel anders; toen was ik meer met Heleen bezig en of het voor haar allemaal wel leuk was. De gevoelens die ik nu bij mezelf losmaak als ik met Heleen speel, of die door het spelen worden losgemaakt zijn een mengeling van extreme macht, genot van hetgeen ik waarneem alle vijf de zintuigen , trots en En dat allemaal tig keer uitvergroot. Naarmate het spel vordert komt er een bewustzijnsvernauwing die uiteindelijk resulteert in een enorme rust.

Ik noem dit Domspace. En schijnbaar net zo rewarding als subspace voor mijn meisje is, is Domspace dat voor mij. Ik voel me absoluut geen Moeder Theresa; ik ga puur voor mijn eigen genot. Als mijn meisje geniet dan is dat oke, maar het liefst zie ik haar huilen, snotteren en kermen. Ik geef ruiterlijk toe: En ik pak haar knetterhard aan maar let wel op haar gemoedstoestand; staat deze het niet toe, dan spelen we niet.

Dan sla ik een arm om haar heen. Ik kan op zo'n moment wel genieten als Heleen geniet. Je zult me niet een wensenlijstje van Heleen zien afwerken omdat ik zo graag haar wensen en fantasieën wil verwezenlijken.

Eerder zal ze die van mij moeten zien te verwezenlijken ;-. Je moet je subje steeds controleren, haar ontwikkeling stimuleren, haar geilheid bedwingen of juist naar boven brengen etc.. Dat is hard werken hoor.: Zeker als we eraan toe willen geven en accepteren wie we zijn. Ik ervaar het trouwens niet als lastig, kan ik het helpen dat ik iemand graag gebruik, pijn doe, begeleid, ontwikkel, zie kronkelen van lust, zie smeken om meer ed..

Ben nu eenmaal een Dominant, sadist en hou graag de touwtjes in handen om het beste uit iemand boven te halen en ze zover te brengen dat ze zich helemaal laten gaan zonder enige restricties. Eigenlijk wil ik dat ook soms, maar dan wel op mijn voorwaarden en wanneer ik dat wil zit nu eenmaal zo in elkaar en lijkt me Daniel ook. Moet ik dan gaan verloochenen wie en wat ik ben? Ik ben nu eenmaal Dominant en accepteer dat met alle nadelen die er zijn.

Ik mag dan wel eens zo gek zijn als een deur maar het moge duidelijk zijn dat er ook voordelen aan moeten zitten om Dominant te zijn en voor mij wegen die gelukkig zwaarder. Om wat te bereiken moet je er nu eenmaal voor willen werken. In het leven komt niets voor niets behalve dan dat de zon voor niets opkomt, je ademlucht er voor niets is ed. Hoewel als het aan de politici ligt gaan ze dat ook belasten. Maar alle gekheid op een stokje: Daarvoor krijg jij terug wat jij maar wilt.

Maar maakt dat het nu niet juist zo mooi en leuk. Just my 2 cents. Op zich draait het ook daarom. Maar ik zie het toch een beetje anders dan jij in dit geval. In je tweede alinea zeg je eigenlijk hoe ik het voel. De derde alinea waar je het hebt over je verslaving en je primitieve geilheid, kan ik het niet geheel eens mee zijn.

Natuurlijk heeft ieder mens zijn verslavingen, dat wil ik niet ontkennen. Ook ik heb die en baal er soms van dat ik die niet onder controle kan krijgen, aan de andere kant zijn er verslavingen die ik gewoon accepteer als zijnde iets dat bij mij horen en die ik onder controle heb.

Denk ook dat je dan beter kunt spreken over behoeftes die je hebt of je nu Dominant bent of sub, maakt eigenlijk niets uit Die behoeftes wil je en moet je invullen om je gelukkig te kunnen voelen. Ik zie dat dan ook niet als Go with the flow, maar meer als iets dat noodzakelijk is om je leven een nut te geven. Je zou dat kunnen zien als slavernij aan die noodzakelijkheden. Maar of het nu de behoefte is om een boek te lezen of je partner in haar ogen te kijken of gewoon perverse seks, zolang jij controleert wanneer en op welke voorwaarden het gebeurd heb je de zaken onder controle.

Ik weet dat ik soms mijn sadistische gevoelens moet bevredigen en doe dat dan ook binnen de mogelijkheden die me geboden worden. Ergo soms wil ik me bewust op een gecontroleerde manier laten gaan om die behoefte invulling te geven. Me er bewust van zijnde dat ik het nodig heb zo af en toe. Accepteer dus dat ik dat heb en ben voorbij het station om er gefrustreerd van te raken. Hoe kan je anders een Dominant zijn als je ziet wat het allemaal met zich meebrengt, je moet er wel aan verslaafd zijn zoals je zegt anders kan je helemaal geen Dominant zijn naar mijn mening.

Een gefrustreerde Dom lijkt me in principe ook nimmer een goede Dom. Die projecteert zijn frustraties op zijn sub en denk te weten dat dit nu ook weer de bedoeling niet is. Wie de slaaf is van wie. Weet ik ook uit ervaring, bij de Dominanten die ik hiervoor had gebeurde eigenlijk voornamelijk wat ik wilde En inderdaad regelmatig te horen kreeg dat ik zelf Dominant zou zijn, dat ik een slaaf zou moeten zoeken, etc.

Wat fijn dat ik nu een Dominant heb die me aankan, zo scherp is dat ik Hem niet om de tuin kan leiden, streng, consequent en gepast geweld gebruikt, want hard meppen kan iedereen daarmee dwingt men geen respect af Daar is feeling voor nodig, inzicht en voornamelijk een hele goede klik Met dezelfde beleving in s.

En nu voel ik me heerlijk, kan mezelf zijn en mag mezelf zijn en Hij zegt altijd: In het begin van mijn Dom carriere deed ik dat ook. Ik verwachtte min of meer ook onderdanige initiatieven van mijn sub. Ik wilde min of meer garanties en zekerheden hebben dat zij het ook allemaal graag wilde.

Dat kwam omdat ik onzeker was over mijn eigen rol. Mag het wel, mag ik het wel, ben ik wel empatisch, ben ik egoistisch, ben ik wel normaal?

In essentie probeerde ik de verantwoordelijkheid voor mijn gedrag bij mijn sub te leggen. Mijn sub raakte daardoor volstrekt in de war.

Het was haar helemaal niet begonnen om verantwoordelijkheden te dragen. Dit confronteerde mij met de volgende kwestie: Het heeft even tijd nodig gehad om deze kwestie te tackelen en ik ben nog blij dat ik dat met een redelijke mate van bewustheid heb gedaan. Daardoor kan ik nu met overtuiging mijn dominantie zijn natuurlijke plek geven op een manier zoals ik eerder in dit forum aangaf.

En lady, ik hoef geen controle. Controle remt de ontwikkeling. Maar ik bepaal wel. Idd wees jezelf durf jezelf te zijn het is zo belangrijk.. Voor mij is het net als dat ik ouderen ook altijd met U aanspreek, heb niet met ze geknikkerd tenslotte. Ik voel me er ongemakkelijk bij wanneer subs mij aanspreken met 'U' vanuit wat zij noemen respect. Ik heb ook respect voor hen, gewoon als gelijkwaardig mens, en ik zit toch ook niet tegen hen te U-en?

Ik doe het wel eens hoor "Hallo Miss, alles goed met U? En dat vind ik ongepast in een contact waarbij niet beide daarmee instemmen. En aangezien ik niet instem is het dus duidelijk. Mijn eigen partners spreek ik bij hun naam aan, en ik tutoyeer ook. Pipper heeft me een keer een avond u en Meester laten zeggen, en hoewel dat best leuk was voor de afwisseling moet ik er niet aan denken het altijd te moeten doen.

Met dat ge-Meester en ge-U gaat het zo snel als theater klinken. Niet mijn kopje thee. Ik ben het deels met Marijke eens.

Dat ge-U hoeft niet voor mij als het mijn sub niet betreft of mijn Dom. Ik vind wel een ander aspect heel belangrijk. Mijn sub treed makkelijk de subspace in. Voor ons is het heel erg belangrijk om U en Miss te zeggen. Ik heb ook een BDSM bijnaam voor hem en visa versa. Wij hebben eerder ooit namelijk een relatie gehad en dan was het gewoon onze eigen naam of course.

Als hij de sub-space in gaat, is hij total niet bereikbaar. Dat wil ik ook zo. Ik wil hem laten zweven daarin. Ik heb daar bij hem wel controle over thank god. Op het moment dat ik mijn armen om hem heen sla en zijn echte naam gebruik, keert hij terug namelijk. Dan zit hij verward om zich heen te kijken en liefkoos ik hem. Op dat moment ben ik voor hem ook geen U of Miss meer. Dat is het punt dat onze sessie voorbij is en we elkaar tutoyeren.

Ik ken dus een sub die moet van haar Meester andere Dominanten ook met U aanspreken. Er zijn dus Dominanten die dit helemaal niet op prijs stellen, maar zij gehoorzaamt haar Meester dus zij doet dat. Ook als de Dominant waartegen ze praat het helemaal niet leuk vind. Andersom gebeurd natuurlijk ook dat Dominanten vinden dat je ze met U ofzo aan moet spreken, terwijl het jouw Dom helemaal niet is. Nu dat doe ik dus ook niet. Dus ook in chats als ik diegene aanspreek of hier op het forum.

Ik vind dat subtiele verschil wel genoeg en verder als dat ga ik niet, behalve eventueel voor mijn eigen Dominant. Nu ben ik ook niet zo van het ge"U" omdat ik vind dat het heel erg afstand schept en je niet makkelijk kunt praten over allerlei dingen, als je nooit eens een gelijkwaardig gesprek kunt hebben. Toch ben ik wel zover te krijgen dat ik het doe, maar eigenlijk moet er voor mij ook weer een punt komen waarop het niet hoeft. Buiten het spel om bijv. Ik merkte bij Meester Ronnie ook dat ik er toch wel problemen mee kreeg om hem altijd maar met U aan te blijven spreken, soms liep het gesprek dan gewoon niet.

Ik spreek een Dom, iedere Dom, gewoon met zijn naam aan. Geen "Meneer", "Sir", "Meester" of wat dan ook. Het gebruik van beleefdheidvormen ervaar ik als het scheppen van afstand. Ik spreek mensen die ik niet ken, of waar ik geen vriendschappelijke maar een zakelijke relatie mee heb ambtenaar, bankmeneer, maar ook de werkster op mijn werk met U aan.

Eerlijk gezegd halen zulke aanspreektitels me juist UIT de stemming; ik word er meestal erg giechelig van, en het brengt het me juist NIET in subbie-mood. Respect tonen en afdwingen zit voor mij nadrukkelijk niet in het gebruik van een zelfopgelegde titel.

Misschien schop ik hiermee mensen tegen het zere been; maar ik ervaar persoonlijk Doms die een uitgebreide titulatuur nodig hebben dus vaak NIET als dominant Daarnaast, het feit dat een willekeurige meneer toevallig een dominante sexuele geaardheid heeft, geeft hem m.

Als je je er prettig bij voelt, ga gerust je gang. Voor mij werkt het alleen niet. Goedemiddag, aan alles kleeft wel een stukje waarheid naar ieders eigen belevingswereld.

Waar ik het mee oneens ben is de reden "respect". Respect dwing je af door wie je bent, wat je doet en wat je nakomt naar elkaar toe.

Of het nu een sub of Dom is. S Deelnemer Tja, ik gebruik ook hoofdletters in de naam als ik een dominant aanspreek op een chat of in de mail. Dat doe ik ook als ik een willekeurige vanilla persoon aanspreek. Een naam hoort gewoon met een hoofdletter. Sinds kort maak ik een uitzondering voor subs, omdat ik na navragen te horen kreeg dat subs die hun eigen naam met een kleine letter schrijven het meestal ook op prijs stellen als anderen dat ook doen, en dat ze het zeker niet erg zouden vinden wanneer het niet met een hoofdletter is.

Dat wil wel zeggen dat ik elke keer met de cursor terug moet om van die hoofdletter een kleine te maken. Verder is mijn persoonlijke mening over 'U' zeggen dat het een afstand creeert, en dat dat niet iets is wat ik wil, normaal gesproken. Als een wildvreemde kerel net een deuk in mijn auto heeft gereden, ja dan is het wel ineens 'U'. Ik kan andere aanspreekvormen bedenken voor iemand die een deuk in mijn auto rijdt hahahahahahhahahahaaha.

Ik vind het onprettig om door een voor mij nog niet zo bekende sub als Meester te worden aangesproken. Het woord Dom vind ik maar niks als aanspeek-vorm. Ik vind dat respect verdiend of gewonnen moet worden en dat mijn mijn dominantie er dan toe bijdraagt dat ze mij Meester wil noemen klopt voor mij het beste.

Dan heeft het betekenis voor mij. Met sommigen is het trouwens zo en met anderen voelt het juist weer onnatuurlijk als ze je uberhaupt Meester noemen.

Zoals met alles binnen de bdsm kun je geen vaste regels of dogma's stellen want iedereen en iedere chemie is verschillend. Ik knap zelf erg af als een sub direct begint te Meesteren. Maar ik krijg vlinders in de buik als ze mij in haar overgave en met volle overtuiging haar Meester noemt. Ik hecht totaal geen belang aan U, meester, Dom, hoofdletters, kleine letters etc. Dat geeft me het gevoel in een poppenkastspel beland te zijn.

Daarnaast vind ik deze vrij traditionele omgangsvormen juist erg beperkend. Het heeft in mijn ogen ook niets met respect te maken. Respect uit je in daden, niet in woorden. Ik vind een hoofdletter alleen makkelijk. Je herkent eraan met wie je te maken hebt, D of s.

Als het in ieder geval consequent wordt gebruikt. Er zijn zat dominanten die het totaal niet van belang vinden en die een chatroom binnenkomen met een kleine letter. Andersom ook, subs met hoofdletters. Verder heeft het voor mij niet zo'n waarde, al ben ik wel een spelling- en grammatica freak. En ik ben dus ook wel van mening dat een naam eigenlijk met een hoofdletter moet.

Maar in dit geval overweegt het belang van de herkenning. Ik ben gewoon ik. Ik hecht geen waarde aan U, of Meester, of Meneer, anders dan wanneer ik door een belmiep word lastig gevallen voor een abonnement op een krant, ofzo. Zelf maak ik me daar ook schuldig aan. Ik kom uit de vertegenwoordiging en wanneer ik binnen kom bij een klant is het u en meneer en mevrouw, en zodra ik een kans zie ga ik bewust en subtiel je-en en jij-en.

Maar dat is psychisch. Je en jij scheppen een band. U schept een afstand. En als je wil verkopen moet je vriendjes worden, simpel.


Mensen hebben een fetisj voor specifieke soorten neuzen, schoenen, voeten, latex, enzovoort. Iemand kan zich namelijk net aangetrokken voelen tot datgene wat anderen lelijk of beangstigend vinden, zoals geamputeerde ledematen of het besmeurd worden met uitwerpselen. Zelfs binnen de bdsm-wereld blijven taboes bestaan. Je kunt iemand de technieken leren om bdsm te beoefenen, maar je kunt niemand leren om ervan te houden.

Een man stelde droog dat hij zijn vrouw anders wel al lang een spoedcursus had gegeven. De gedachtegang dat iemand een traumatische jeugd gehad moet hebben om seksualiteit zo te beleven, valt zeker niet te veralgemenen naar deze steekproef respondenten.

Fantasiespelen als cowboy en indiaantje of politie en boef, de blinkende hoge sandalen van de juf, een stripverhaal met als thema slavernij of een schooluitstap naar het Gravensteen in Gent: Bdsm lijkt voor velen niet enkel iets wat zij doen , maar eveneens een deel van hun zijn. Liefhebbers ervaren deze gevoelens als een inherent deel van hun identiteit. Meer dan de helft van de respondenten voelt het zelfs aan als een geaardheid.

Zoals een hetero houdt van een partner van het andere geslacht, houdt een onderdanige dan van een partner die dominant is. Benoemt men bdsm als een geaardheid bij een gebrek aan een andere gepaste term? Binnen de bdsm-wereld is hierover weinig consensus. Betekent dit dat ik een tweede Dutroux zal worden? De psychische klachten die gelinkt kunnen worden aan iemands bdsm-voorkeur, hebben voornamelijk te maken met het proces van de ontdekking en aanvaarding van de bdsm-gevoelens en -gedachten, alsook met vragen over de absolute grens van de bdsm-gedragingen die kunnen neigen naar een verslaving, en ten slotte met de afkeuring van bdsm door de omgeving.

Zelfs binnen het gezondheidssysteem zouden er nog mythes heersen met betrekking tot bdsm. Ook in Vlaanderen worden mensen soms meteen doorverwezen bij het uitspreken van hun bdsm-voorkeur.

Maar waar kan je heen met vragen rond afwijkende gedragingen, gevoelens en geaardheden als zelfs psychologen of huisartsen deze onderwerpen liever vermijden? De oorsprong van de algemene negatieve opvattingen over bdsm ligt bij een aantal factoren, waarvan religie, feminisme, de media, de wetgeving en de categoriale manier van diagnosticeren de voornaamste blijven. Onderzoek suggereert nochtans dat aan bdsm doen niet noodzakelijk een uitdrukking is van een onderliggende psychopathologie.

Bdsm heeft ook niets te maken met geweldpleging. Alles wat gebeurt, moet verantwoord en veilig voorbereid zijn. Mensen die aan geweldpleging doen, houden geen rekening met de ander. Maar hoe bewijs je na een relatiebreuk dat de blauwe plekken op het lichaam van je ex niets te maken hebben met intrafamiliaal geweld? Niettegenstaande respondenten aangeven dat bdsm hun leven verrijkt, wordt het anno nog steeds ten onrechte beschimpt, juridisch afgestraft en gepathologiseerd.

Wordt bdsm zoals het door de beoefenaars daarvan beleefd wordt, verward met de ziektebeelden die in de categoriale manier van diagnosticeren terug te vinden zijn? Het is daarom belangrijk dat degenen die deze diagnoses toekennen op de hoogte zijn van wat bdsm inhoudt voor de beoefenaars ervan. Mensen van wie de seksuele verlangens afwijken van het heteronormatieve model, blijven anders de klinische diagnoses krijgen die het idee dat leeft bij de grote massa beïnvloeden.

En dat beïnvloedt op zijn beurt weer de wetenschap. Zou het kunnen dat niet de wetenschappelijke evidentie, maar de publieke opinie de hoofdreden is waarom bdsm-gerelateerde parafilieën nog steeds weinig genuanceerd vermeld staan in de DSM-5?

Een exploratieve studie naar bdsm in Vlaanderen. Jantien Seeuws studeerde af als master in de klinische psychologie met een exploratieve studie over bdsm in Vlaanderen, en dit aan de Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie van de UGent. Aan de HUB geeft ze als gastdocent het vak Psychopathologie.

Ze wil zich graag verder verdiepen in alternatieve vormen van seksualiteitsbeleving en de forensische psychologie. By Jantien Seeuws on Nov. Alomtegenwoordig maar nog steeds miskend Tegenwoordig sijpelt extreme seks ons leven binnen via allerhande media, als ware het niets speciaals. Compulsiviteit en habituatie als recept voor extremiteiten? Bdsm als een geaardheid?

Sadism, sadomasochism, sex, and violence. The Canadian Journal of Psychiatry, 53 10 , Qualitative Sociol ogy, 33 , Sexualities , 4, The social constituents of sadomasochism. Social Problems , 31 4 , Ik verklaar hiermee dat ik het cookiestatement gelezen heb.

We vragen je om eenmalig akkoord te gaan met onze voorwaarden ter bescherming van de adverteerders. Ik heb de algemene voorwaarden van Midhold B. Email adres Wachtwoord Onthouden. De prostitutie marktplaats van de Benelux". Home vrouwen escort haarlem. Veilig afspreken Kinkyplay Webcam bordeel Hookers. Telefoonnummers van adverteerders op Kinky worden altijd gratis getoond. Happy Hour till 7. What you see, is what you get! Serious escort driver and house for rent in Haarlem.

Wat dacht je van standje 69 terwijl een van ons je in je kont neukt met een voorbinddildo of geblindoekt en vastgebonden als SEXSLAAF door iedereen laten misbruiken, Your wishes and fantasy's, must be fullfilled!
Vette negerin tranny sex dating


Voelen zich dan intens gelukkig Ik begrijp trouwens ook niet waarom mijn kinderen zo dol zijn op spinazie, want ik vind dat echt smerig. Als dominant zijn er veel dingen die ik doe of zou willen doen, die ik ook leuk vind om te ondergaan: Daarnaast zijn er dingen die ik als dominant erg leuk vind, maar als sub niet wil doen, gewoon omdat ik er geen plezier in heb: Ik ben erg lui en heb er de pest aan om met mijn handen te moeten werken.

Ik laat me graag op mijn wenken bedienen, maar ik vertik het om een Dom in de watten te leggen misschien alleen als ik zeker weet dat er een hele grote beloning tegenover staat. Als dominant zou ik in de toekomst zeker nog wel eens een cuckold willen hebben 1 van mijn ultieme kicks als Domme , maar zelf, al dan niet vastgebonden moeten toekijken hoe 2 anderen seks hebben, daar heb ik helemaal geen zin in!

Ik heb als Domme niet echt een harde sadist, maar vind het op zijn tijd wel leuk om iemand wat te pijnigen of trampling toe te passen. Als sub heb ik geen enkele behoefte aan harde pijn en trampling al helemaal niet. Een goede bondage aanleggen, wil ik zeker in de toekomst nog wel eens leren, maar om het te doen, zou ik wellicht veel meer bevrediging halen uit het esthetische beeld dat het opleverd, dan dat ik er echt een kick van krijg, terwijl ik wel echt een kick krijg, als ik een bondage onderga.

Het ligt dus niet zo zwart-wit, wellicht hebben andere switches weer andere voorkeuren en andere overlap in beide rollen.

Dames, heel erg bedankt voor de inkijkjes in de 'zwarte' delen van jullie zelf. Het heeft me echt enorm geholpen om te accepteren dat Doms het echt zelf fantastisch en een kicken vinden om te domineren en niet alleen om hun subs blij te maken, een stapje verder te brengen etc.. Heleen, weet je wat zo leuk aan dominant zijn is? Dat je heel plotseling een situatie creëert waardoor mijn slavin verrast wordt, soms bang soms wat angstig maar dat ik later te horen krijg hoe opwindend of geil het spel was.

Het gebruik van mindplay, het klinkt zwaar, maar kan zo vaak en zo luchtig toegepast worden; waarbij de intonatie van mijn stem of een gezichtsuitdrukking voor mijn slavin al een zucht in haar onderbuik geeft Laat staan wat er daarna gebeurt Aan de andere kant spelen we met als doel de grenzen op te zoeken en waar mogelijk te verleggen. Dat betekent voor mij hard werken; het zweet op mijn voorhoofd; voor mijn slavin hard lijden met de tranen over haar wangen.

En als switch-waar sommigen naar vragen-wil ik dit ondergaan om ook mijn grenzen te kennen en te verleggen en uiteraard te ervaren wat ik mijn slavin aandoe En ook dat is genieten En we hopen dat onze gezamenlijke Dark Mind een peilloze diepte heeft, al zijn we heel reëel in het vaststellen wat de mogelijkheden zijn Als mannelijk dominant dan maar even een bijdrage aan dit leuke draadje. Het valt niet mee de juiste woorden te vinden.

Ik kan me nog het meest vinden in het antwoord van La Donna Zeer kort samengevat ff naar boven scrollen naar en je kan het zelf lezen: Machtswellust geestelijk en fysiek Sadisme geestelijk en fysiek Seksueel egoïsme IJdelheid Mentor zijn Juist de focus op de eigen lusten en verlangens met weglating van de context maakt het antwoord van La Donna zo sterk.

Het is voor mij belangrijk deze motieven juist niet in het duister te laten maar te doorgronden en te begrijpen. Voor mij kan het alleen bestaan in de context van echte intimiteit en verbondenheid waarbij mijn empathie geruststellende signalen naar mijn lul stuurt…. Maar als het wederzijds vertrouwen er is en ik nader mijn dominante kern…..

Een diepe zucht bij het spanken, een blik vol schaamte, een schrikreactie, het liefdevol vasthouden van mijn voeten bij het tv kijken of het trouw doorslikken van mijn zaad zijn van die signalen die mijn dominantie stimuleren en mijn brein blije huppeltjes laat maken. Als de sub dan ook nog een lekker maaltijd serveert en me een biertje komt brengen dan ben ik gelukkig. De reacties van haar?? Terwijl het bij mij precies andersom is.

Ik vind pijn bijv. Het lijkt me dan zo krom als je het voor elkaar aan het doen bent en feitelijk niemand ervan geniet.. Maar ik geloof dat het per persoon scheelt en er dus een klik moet zijn wat dat betreft.

Als een Dom mij slaat voor mijn bevrediging, dan denk ik dat ik het snel aan zou voelen en om "genade" zou moeten vragen, omdat ik me heel rot zou voelen Nou rapeslet, ik kan je geruststellen. Ik geil als dominant absoluut allereerst op mijn eigen perversiteit, en gebruik daarbij mijn sub s. Dat ik lief en zorgzaam voor ze ben, en me zeer verantwoordelijk gedraag, doet daar niets aan af.

Maar ik ben dan ook wat wijzer, en ouder, en een vrouw natuurlijk hahaha! Deze perversiteit op de sub overbrengen en daarmee aangeven dat het nou eenmaal zo is. Hij is nou eenmaal zo….

Het is duidelijk en geeft structuur waar de sub zich veilig bij kan voelen. Ik kan me overigens niets voorstellen bij een niet perverse sub. Dat een sub blij en trots kan zijn als de Dom geniet is natuurlijk een buitenkans die niet ongebruikt mag blijven. D Deelnemer 8 Ik vind het leuke aan Dom zijn dat ik neem.

Ik neem wat ik vind dat mij toekomt. Nu klinkt dat eenvoudig, maar uiteindelijk moet er toch wel een bepaalde mate van overeenstemming zijn. De eerste de beste jongedame van de straat rukken en dan 'opeisen wat mij toekomt' vervult niet mijn Dominante kick.

Dus uitgaande van het feit dat ze in principe instemt, delft ze toch voortdurend het onderspit. Ik neem namelijk per definitie altijd meer dan dat ze uit zichzelf kan bieden. Haar wil is er dus wel, maar er bestaan nu eenmaal fysieke en geestelijke grenzen. Mijn energie zit er in om die grenzen te verleggen. In mijn gereedschapskist zitten fysieke en mentale gereedschappen om de sub te bewerken.

Haar innerlijk kracht moet haar dus over een drempel helpen. Het helpt uiteraard heel erg als ze hier zelf erg blij van wordt. Hoe blijer hoe groter de motivatie bij elke volgende keer. Uiteraard ben ik trots als we samen weer zo'n stap hebben gezet. Trots op haar omdat ze de innerlijke kracht gevonden heeft en trots op mijzelf omdat ik haar zover gekregen heb. Mijn trotse glimlach is haar brandstof om de motor op gang te houden. Mijn beloning bestaat niet alleen uit de vervulling van mijn perverse kink.

Dat is mooi meegenomen, maar ik weet nu al dat er wel weer een nieuw verlangen in mij opkomt. Mijn motor wordt gevoed door een tevreden sub die helemaal gelukkig is, ondanks alle beproevingen die ze heeft moeten doorstaan. Het is mooi als de sub tijdens een spel super-opgewonden wordt.

Het is niet primair mijn doel om haar dat genot te geven, maar de adrenaline die door haar lichaam giert helpt heel goed bij het verleggen van haar grenzen. Net zoals mijn adrenaline ervoor zorgt dat ik nog heftiger 'neem wat mij toekomt'.

Mag ze dan nooit klaarkomen? Ik schreef toch al dat het belangrijkste is dat ze gelukkig is. Dat houdt mij in beweging. Met een ongelukkige sub is het slecht BDSM-en. Er valt niet zo heel veel toe te voegen wat niet al is gezegd, ik herken aan de dominante kant heel veel, in mijn begin periode heb ik mij de zelfde vraag wel eens gesteld idd maar na dat ik het als grapje begonnen zelf had ervaren - dat sletje aan mijn voeten geknield met haar hoofd omlaag in uiterste spanning afwachtend op de dingen die gingen komen Dat ik als masochist ook zeer van de andere kant kan genieten en zelfs vrijwillig zeer dienstbaar kan en wil zijn, dat is de andere kant maar gelukkig weet ik waarom zij het zo heerlijk vind en er zo geil van wordt!!

Ik vind de reactie van More-M de mooiste en hoe ik idd tegen een Dom aankijk. Hoe zijn beleving zou "moeten" zijn in mijn gedachtes Me ervan bewust zijnde dat het voor iedereen weer net anders kan liggen en daarom de klik zo belangrijk is.

Een Dom houdt zijn sub altijd in de gaten qua reacties e. Een Dom die speelt om mij tevreden te stellen, om mij te geven wat ik wil zal snel een chagerijnige sub t. Want dat is absoluut mijn insteek niet.

Ik geil juist op de perversiteiten van de Dom, dat Hij die dingen met me wil doen, dat Hij mij pijn wil doen, wil gebruiken voor zijn genot, wil onderspugen of wat dan ook. Zonder Zijn wil en genot ben ik nergens. En mijn eigen orgasmes kunnen me nagenoeg gestolen worden Als de Dom niet klaarkomt dan ben ik zeker teleurgesteld, al mijn werk voor niets.

Een keer kan natuurlijk altijd gebeuren, maar mij bewust een orgasme van de Dom onthouden is een hele erge straf voor mij. Het is inmiddels 2 weken geleden dat ik een orgasme had D Deelnemer In het spel neem ik, gebruik ik, verneder ik, doe ik pijn, ga ik over grenzen. Ik ben op zoek naar mijn eigen grenzen. Dit is wat ik wil, dit windt me op maakt me geil, brengt me in Domspace. Hier heb ik een sub voor nodig dat dan weer wel: Er zijn subs waar je een wat uitgebreider spel mee moet spelen om ze zover te krijgen, veel werk, maar de moeite waard.

En er zijn subs die dit allemaal helemaal niks vinden. Dat mag natuurlijk ook, maar we hebben elkaar dan niet veel te bieden. Ik kan spelen met subs waar ik me niet mee verbonden voel. Het is dan werktuigelijker, maar niet minder geil of spannend. Naarmate ik meer met een sub verbonden ben, wordt het intiemer, dieper, emotioneler. Voel je de liefde. Natuurlijk ga ik het liefst voor de laatste categorie, maar die is niet zo makkelijk te vinden.

Ik was nog iets ontzettend lekkers vergeten waar ik als domina stevig op kick: Sub of dominant maakt me niks uit.

Zoals uit dit draadje blijkt. Een sterk staaltje al zeg ik het zelf! Lekker hoor, ik heb er van genoten. Dus doe ik maar een poging wat het is om een onbaatzuchtige slavin te houden.

Misschien kun je beter afvragen of je eigenlijk wel Dominant of in mijn geval Eigenaar wilt zijn. Als je een Eigenaar bent kun je een slavin hebben die dienstbaar voor je is en in alle opzichten je bediend zoals je wenst. Er is geen enkel ander voordeel om een slavin te houden. Het voegt alleen verantwoordelijkheid toe zonder enige limieten. Wat is dan de motivatie om er een te zijn?

De motivatie moet zijn dat het nut van Zijn bestaan alleen maar bereikt kan worden door gebruik te maken van talenten die Hij vindt in anderen. Dus dat Zijn nut in het leven alleen bereikt kan worden doordat anderen in Zijn naam zaken doen en zaken voor Hem doen. Natuurlijk kan je dan nog een lang verhaal schrijven over hoe het dan allemaal ingevuld moet worden zoals de ontwikkeling van de slavin en het naar boven halen van het beste in haar. Maar dan heb ik een heel boekwerk nodig.

Omdat ik eigenlijk geen keuze had. Het is mijn leven mijn nut dat ik besta en ik wens de job zelfs niet toe aan mijn ergste vijand. Snap ook niet waarom er mensen zijn die het willen want er is weinig persoonlijk voordeel. Het draait allemaal om het Universum te dienen. Er is geen time out, zelfs niet voor persoonlijke doeleinden. Eenmaal een Eigenaar dan is dat wat je bent. In slavery mode Ike.

Wat een interessant draadje is dit geworden. Duimpje voor Heleen die dit startte. Ik was onmiddellijk van plan om hier op te reageren. Nu ik er eindelijk tijd voor heb zie ik dat er al wat gemopperd is op het uitblijven van reacties van mannelijke dominanten. Maar ook dat er daarna nog mannelijke reacties zijn geweest.

Reacties waar ik me voor een deel wel in kan vinden. Hierbij ook mijn eigen reactie. Als ik seks heb met een vrouw wil ik dat zij er ook van geniet. Een vrouw die met tegenzin seks heeft met mij, daar kàn ik niet eens seks mee hebben. Verkrachten is niets voor mij. Ik vind het mooi om haar te zien genieten. Daar is niet veel dominantie aan. Maar ik ga een stapje verder. Ik vind het nog mooier haar te zien genieten van de dingen die eigenlijk helemaal niet lekker zijn voor haar.

Die ze alleen maar doet omdat ik ze van haar vraag. Heerlijk als ik haar zie glunderen van het feit dat ik haar pijnlijke of genante of vieze of vernederende dingen laat doen. Of dat ik die met haar doe. Het lijkt enkel voor mijn genot, maar juist dààr geniet zij van. En soms ga ik nog een stapje verder. Dan geniet ik niet eens meer van wat ik haar laat doen of wat ik met haar doe. Dan geniet ik alleen nog maar van haar genieten, terwijl ze de meest vernederende of pijnlijke dingen ondergaat.

Of zoals Vanessa Duriès hierover schrijft in De Leiband: Er is niets zo verrijkend op het gebied van zelfkennis dan het bereiken van die taboeloze staat.

Ik vind het mooi om de sub kanten van zich zelf te laten zien die ze niet kent. Ik ben dus redelijk met haar bezig, meer dan met mezelf. Dat is wel anders dan wat ik sommigen andere dominanten hier zie schrijven.

Draait het bij mij dan alleen maar om de sub? Ik wil dat het helemaal gebeurd op mijn manier. Ik vraag niet meer, maar vertel haar wat ze moet doen. En dat is een kick op zich. De controle over haar, haar lichaam en geest bespelen, het feit dat je volledig het stuur in handen hebt, dat is prachtig. Welke kant ik dan op stuur is dan niet meer het belangrijkst. Maar wel graag eens van de gebaande wegen af.

Erik Ik heb al een paar pogingen ondernomen om onder woorden te brengen wat er nu precies plezierig is aan domineren, maar steeds struikelde ik over mijn eigen gedachten die tijdens het schrijven een eigen leven gingen leiden. Misschien omdat ik me tijdens het schrijven van een bijdrage realiseerde dat ik mijn dominant zijn anders beleef dan alle anderen die mij voorgingen in het beschrijven van hun beleving en hun plezier in het domineren.

En plotseling staat daar jouw bijdrage die exact verwoord wat ik al die tijd wilde schrijven! Bij deze dus mijn hartelijke dank en een duim voor jou. Eén stuks helaas, maar als het had gekund had je van mij meteen een hele tros duimen gekregen: Een klapje of een knijpje is tot daar aan toe, maar spannender dan dat hoeft het in principe niet te worden.

Ik ben dominant, met een kleine letter 'd', een spelleider die niets is zonder goede en uiteraard welwillende assistente. Hoewel ik de regels bepaal, maken we het spel samen. Dat is wat mij, en volgens mij jou dus ook, anders maakt dan de meeste dominanten. Donna mannen aan de praat krijgen over hun diepste gevoelens en verlangens ;- je bent toch wel discreet? Zeker hoor Ener, het liefst houd ik alles voor mezelf Alles wat gebeurt, moet verantwoord en veilig voorbereid zijn.

Mensen die aan geweldpleging doen, houden geen rekening met de ander. Maar hoe bewijs je na een relatiebreuk dat de blauwe plekken op het lichaam van je ex niets te maken hebben met intrafamiliaal geweld? Niettegenstaande respondenten aangeven dat bdsm hun leven verrijkt, wordt het anno nog steeds ten onrechte beschimpt, juridisch afgestraft en gepathologiseerd. Wordt bdsm zoals het door de beoefenaars daarvan beleefd wordt, verward met de ziektebeelden die in de categoriale manier van diagnosticeren terug te vinden zijn?

Het is daarom belangrijk dat degenen die deze diagnoses toekennen op de hoogte zijn van wat bdsm inhoudt voor de beoefenaars ervan. Mensen van wie de seksuele verlangens afwijken van het heteronormatieve model, blijven anders de klinische diagnoses krijgen die het idee dat leeft bij de grote massa beïnvloeden. En dat beïnvloedt op zijn beurt weer de wetenschap.

Zou het kunnen dat niet de wetenschappelijke evidentie, maar de publieke opinie de hoofdreden is waarom bdsm-gerelateerde parafilieën nog steeds weinig genuanceerd vermeld staan in de DSM-5? Een exploratieve studie naar bdsm in Vlaanderen. Jantien Seeuws studeerde af als master in de klinische psychologie met een exploratieve studie over bdsm in Vlaanderen, en dit aan de Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie van de UGent.

Aan de HUB geeft ze als gastdocent het vak Psychopathologie. Ze wil zich graag verder verdiepen in alternatieve vormen van seksualiteitsbeleving en de forensische psychologie. By Jantien Seeuws on Nov. Alomtegenwoordig maar nog steeds miskend Tegenwoordig sijpelt extreme seks ons leven binnen via allerhande media, als ware het niets speciaals. Compulsiviteit en habituatie als recept voor extremiteiten?

Bdsm als een geaardheid? Sadism, sadomasochism, sex, and violence. The Canadian Journal of Psychiatry, 53 10 , Qualitative Sociol ogy, 33 , Sexualities , 4, The social constituents of sadomasochism. Social Problems , 31 4 , Development and validation of the attitudes about sadomasochism scale. Journal of Sex Research , 47 1 , Jantien Seeuws Jantien Seeuws studeerde af als master in de klinische psychologie met een exploratieve studie over bdsm in Vlaanderen, en dit aan de Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie van de UGent.

Euromillions spelen is goed voor je: De psychologie bij het nemen van een penalty. Caro studeerde in af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent en krijgt de prijs als ambassadeur voor OverKop en Rode Neuzen Dag.

Ik zou wel willen spelen… Er zijn mensen die naar SM feesten komen omdat ze graag een SM spel zouden willen meemaken. Wanneer je zonder partner naar het feest komt zul je dan op het feest zelf in contact moeten komen met iemand die dat met jou wil.

Dit zal niet altijd lukken. Maar het kan soms best, als je de volgende dingen in de gaten houdt:. Zorg ervoor dat je je aantrekkelijk presenteert. Flirten in de SM scene lijkt wel op flirten buiten de SM scene, dus laat je van je leukste kant zien. Dring je daarnaast niet op. Ga niet ongevraagd dominant of onderdanig doen, dit kan er zelfs voor zorgen dat je van het feest verwijderd wordt.

Gewoon vragen kan soms echter verrassende antwoorden opleveren! Wees gracieus in het ontvangen van een afwijzing, besteed je feest niet aan meesteressen-jagen, gedraag je niet creepy en opdringerig, maar laat je van je leukste kant zien.

Wie weet wie je tegenkomt. Ik wil helemaal niet spelen! Dat is geen probleem. De meeste bezoekers van SM feesten gaan op dat feest niet spelen, dus je hoort bij de meerderheid. Geniet van het gezelschap, maak je niet te zenuwachtig en heel veel plezier gewenst! Prachtig en lekker nuchter en realistische artikel.

Zeker een juweeltje voor de beginnende bdsmer. Ik ben nog nooit op een SM-feest geweest, maar na deze uitleg durf ik misschien wel. Dank je wel, Marijke! Dat vind ik dan weer een interessant gegeven. Heb je daar misschien ook een idee, gedachte, theorie of verklaring voor? Ik ben erg benieuwd: Ik ga binnenkort naar een bdsm feest in België. Ik heb hier veel aan om te weten hoe ik me daar moet manifesteren.

Erg prettig en laagdrempelig artikel. Blij dat ik het gelezen heb. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Notify me of new posts by email. This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed. En daarna is het tijd om je onder de mensen te begeven… Voel je heel vrij om de organisatie aan te spreken.

Maar het kan soms best, als je de volgende dingen in de gaten houdt: Facebook Twitter Reddit Pinterest Tumblr. Hoe moet ik me gedragen op een SM feest? Leave a Reply Cancel reply Your email address will not be published.

Comment Name Email Website Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tamika Boswell  
Elise Ihle